Meteen naar de inhoud

Het bevorderen van de doorbloeding

De oorkaarstherapie is al eeuwenlang bekend bij de oudste beschavingen en werden gebruikt bij behandeling van klachten en geldt als een relaxte warmte therapie.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het betreft geen echte kaars maar een katoenen doek die gedrenkt is in (bijen) was. Er komt geen was in je oor of op je gezicht. Het omgekeerde schouweffect zorgt ervoor dat hardnekkig oorsmeer uit de gehoorgang wordt getrokken op een veilige manier. Ook bevordert de oorkaars de doorbloeding van je oor en hoofd. Het is zeer aan te bevelen om beide oren te behandelen tijdens een sessie.

De gehele duur van deze therapie is dan een dik halfuur. De therapie kan leiden tot een verbeterde ademhaling en reukvermogen.

De oorkaars kan het volgende effect hebben:

1 Het is zeer relaxed en het rustgevende geluid versterkt dit

2 Het kalmeert lichaam en geest

3 Het vermindert de pijn van hoofdpijn

4 Het verbetert het gehoor

5 Het voorkomt allergieën

6 Het vermindert duizeligheid

7 Het vermindert slapeloosheid en snurken

Oorkaarsen worden gebruikt voor chronische oorproblemen of bij verkoudheid, hoofdpijn of een zere keel. Deze vorm van therapie is zeer geschikt voor mensen die buiten werken, of in stoffige ruimtes. Voor iedereen die aan watersport doet of op regelmatige basis vliegt.

Oorkaarsen mogen NIET worden gebruikt bij kinderen jonger dan 3 jaar. Als er sprake is van een tumor of een cyste in het oor. Bij een infectie of een ontsteking van de oorschelp, kort na een ooroperatie of als er sprake is van een kunstmatige ooringang.

Kosten: €27,50 per sessie

“Omdat ik tijdens mijn werk vaak oordoppen draag zijn oorkaarsen voor mij echt een uitkomst om opgehoopt oorsmeer te verwijderen. Daarnaast val ik ook nog even in een heerlijke relaxte slaap. “